‘Spookverhalen’ rond Cholesterol!

De laatste jaren is cholesterol onterecht in een slecht daglicht komen te staan.

Cholesterolverlagers, altijd nodig?

Cholesterol is door de farmaceutische industrie en de medici tot vijand gemaakt. Cholesterolverlagers zijn het meest voorgeschreven medicijn ter wereld. Er worden tientallen miljarden euro’s winst gemaakt op deze medicijnen.

Hoe cholesterol anders verlagen?

Veel onderzoek heeft inmiddels aangetoond dat een verhoogd cholesterol uitstekend met leefstijlveranderingen te behandelen is. Cholesterolremmers worden vaak al ingezet ter preventie als het niet eens te hoog is. Vet en eieren moeten zoveel mogelijk worden vermeden.
Vreemd, als je bedenkt dat cholesterol ook uit snelle koolhydraten zoals suikers en witmeel gemaakt kan worden. Maar nog vreemder is, dat de hoogte van je cholesterol maar voor een paar % het directe gevolg is van het cholesterol uit je voeding.Voeding suplementen

Heeft cholesterol altijd te maken met aderverkalking?

Er zijn veel onderzoeken die uitwijzen dat noch cholesterol, noch verzadigd vet de boosdoeners zijn van hart- en vaatziekten.
Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat mensen met een hoog cholesterol niet vaker last van aderverkalking hebben dan mensen met een laag gehalte.
Sterker nog, er zijn honderden onderzoeken waaruit blijkt hoe ongezond een te laag cholesterol is.

Wat zijn de taken van cholesterol?

  • Het is nodig voor de aanmaak van veel hormonen: oestrogeen, progesteron, testosteron, cortisol, aldosteron.
  • Het is nodig om gal en vitamine D te maken.
  • Ca. 40-60% van onze hersenen bestaat uit cholesterol.

Wat heeft een negatieve uitwerking op uw cholesterol?

  • Stress
  • Pieken en dalen in de bloedsuikerspiegel door teveel brood, pasta, koekjes, witte rijst, suiker, frisdrank, vruchtensappen etc.
  • Fructose. Op het etiket te zien als HFCS /GFS/ High Fructose Corn Syrup/ fructose-siroop, / glucose-fructose stroop / maïsstroop.
  • Geoxideerde industriële producten waarin ei- of melkpoeder is verwerkt, zoals bijv. koffiecreamers, eipoeder voor omeletten.
  • Oxidatie van vetten
  • Roken zorgt voor sterke oxidatieve processen

Wilt u adviezen om uw cholesterol in goede banen te leiden?

Maak dan een afspraak met Nouvelle Sante. U kunt telefonische een afspraak maken of ons mailen. 010-2849626 of info@nouvelleimage.nl

Een reactie plaatsen