Pigmentvlekken

Heeft u last van pigmentvlekken op uw gezicht of op uw handen? Op plaatsen waar ze erg zichtbaar zijn dus. Gelukkig kunt u bij Nouvelle Image & Santé uw pigmentvlekken zichtbaar verminderen en vaak zelfs verwijderen. Omdat veel behandelingen de pigmentvlekken slechts (tijdelijk) bleken, lossen deze behandelingen de problemen niet op. Onze methode om pigmentvlekken te verwijderen werkt met hoogwaardige producten die hun werking hebben op de levende huidlaag. Hierdoor boeken wij zichtbare resultaten met het verwijderen van pigmentvlekken.

Hoe ontstaan pigmentvlekken?

Pigment- en ouderdomsvlekken zijn beschadigingen aan de huid als gevolg van een teveel aan melanine (pigment). Dit teveel aan melanine wordt veroorzaakt door uv-straling of door stress, zwangerschap, hormoonschommelingen en verzuring.

De meeste pigmentvlekken ontstaan door de zon. Onder invloed van uv-straling ontstaat er meer pigment. Hierdoor komt het dat u bruin wordt als u veel in de zon bent. Van de zon kunnen pigmentcellen echter ook in de war raken. Ze maken dan te veel pigment aan. Daarom kunt u op sommige plekken bruine vlekken op uw huid krijgen.

Soorten pigmentvlekken

Er zijn heel veel soorten pigmentvlekken. Dit zijn de meest voorkomende:

  • Zonnevlekken: Dit zijn pigmentvlekken die ontstaan door de zon. De meest voorkomende zonnevlekken zijn ouderdomsvlekken. Deze ontstaan meestal op oudere leeftijd. De vlekken zijn bruin maar kunnen ook rood of (bijna) zwart zijn. Deze vlekken zijn meestal ongevaarlijk. Als de vlek echter snel groter wordt of een rafelige rand krijgt, kan het zijn dat ze kwaadaardig zijn of kunnen worden. Neem bij deze verschijnselen dan ook direct contact op met een huisarts.
  • Zwangerschapsmasker: Als u een lichte huid heeft, krijgt u bij een zwangerschapmasker donkere vlekken in uw gezicht. Als u een donkere huid heeft, krijgt u juist lichte vlekken. Deze pigmentvlekken worden veroorzaakt door hormonale veranderingen. Na de zwangerschap zullen deze vlekken vanzelf weer veranderen.
  • Moedervlekken: Moedervlekken zijn pigmentophopingen die vrijwel iedereen heeft. Sommige moedervlekken ontstaan voor de geboorte, maar meestal ontstaan ze tussen het derde en het twintigste levensjaar.

Pigmentvlekken verwijderen

Image Skincare Peeling - lightening lift helpt bij pigmentvlekkenNouvelle Image & Sante kan uw pigmentvlekken zichtbaar verminderen en vaak zelfs helemaal verwijderen. Na een behandeling ziet u meestal al binnen 30 dagen resultaat.

Onze behandeling maakt gebruik van de Lightning Peeling van Image Skincare. Deze peeling bestaat uit Lactic acid (melkzuur) en Kojic acid, die ervoor zorgen dat uw huid gaat verstevigen en oplichten. De formule dringt tot in de dieper gelegen lagen van uw huid door, waar ze de melanineblokkade kunnen opheffen. Sommige pigmentvlekken behandelen met een laser.

Na de behandeling is het essentieel dat u uw huid blijft beschermen, bijvoorbeeld met een goede sunblock van Image Skincare. Deze werkt als een spiegel, waardoor de schadelijke UV-stralen van de zon niet meer in uw huid kunnen binnendringen.

Wilt u ook komaf maken met uw pigmentvlekken? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op via info@nouvelleimage.nl of 010-2849626.