Eczeem

Wat is eczeem?

Eczeem is een oppervlakkige huidaandoening en wordt ook wel dermatitis genoemd. Het is een (allergische) ontstekingsreactie van je huid die jeuk en roodheid veroorzaakt. Eczeem komt vaak voor bij alle leeftijden en kan erfelijk zijn. Vooral jongere kinderen hebben er last van, maar het kan zich ook op latere leeftijd ontwikkelen. Een hardnekkige fabel is dat eczeem besmettelijk zou zijn. Dit is niet het geval; je kunt dus niet besmet raken door bijvoorbeeld iemand met eczeem aan te raken of in hetzelfde zwembad te zwemmen.

Eczeem is een verzamelnaam voor verschillende huidaandoeningen, die meestal gepaard gaan met jeuk. Veel voorkomende symptomen bij deze aandoening zijn: roodheid, schilfering, blaasjes en bultjes. Heeft u last van eczeem, dan heeft u meestal meerdere symptomen tegelijkertijd.

Symptomen van eczeem

  • Rode, schilferige, gebarsten plekken op de huid. Deze komen met name voor op je handen, oren, voeten en benen (droog eczeem).
  • Kleine, met vocht gevulde blaasjes die kunnen openbarsten tot wondjes (nat eczeem).
  • Branderig gevoel en jeuk met sterke drang tot krabben. Vooral bij kinderen leidt eczeem regelmatig tot infecties.
  • Infecties die ontstaan door het krabben.
  • Blaren door acute verergering van het eczeem.
  • Pigmentverandering.

Als je last hebt van eczeem heb je ook vaak last van een droge huid. Bij eczeem is het vochtverlies door je huid namelijk verhoogd en er zitten minder huidvetten (lipiden) in je huid. Dit geldt ook voor je huid op plekken waar het eczeem niet zit. Als je eczeem hebt is het daarom goed om erop te letten dat je huid niet teveel uitdroogt.

Soorten eczeem

Er zijn verschillende soorten eczeem. Tussen deze soorten bestaat verschil in ernst en het soort klachten. Sommige vormen zijn kortdurend en andere chronisch. De meest voorkomende eczeem zijn:

Constitutioneel eczeem (atopisch eczeem)

Dit is een vorm van eczeem die te maken heeft met een aangeboren overgevoeligheid. Vaak zie je in de familie ook andere allergische reacties, zoals hooikoorts.

Contacteczeem

Deze vorm van eczeem wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld planten, metalen, wasmiddelen en chemische stoffen die in contact komen met je huid.

Seborroisch eczeem

Deze vorm van eczeem geeft schilfers en komt vooral voor op plekken waar veel talgklieren zitten, bijvoorbeeld op je hoofdhuid (het heet dan roos), in de plooien langs je neus, op je borst en op je rug tussen je schouderbladen.

Wat is de beste behandeling?

Een behandeling die vaak bij eczeem wordt voorgeschreven, is hormoonzalf op basis van Corticosteroïden. Hormoonzalf werkt wel, maar tijdelijk en oppervlakkig omdat het de oorzaak niet aanpakt. Er zijn bovendien veel bijwerkingen.

Nouvelle Image bereikt met een doeltreffende behandeling en de producten van Image Skincare de diepere huidlagen en zorgt dat de huid weer in balans wordt gebracht waardoor het lichaam zichzelf kan herstellen.

Onze klanten met verschillende soorten eczeemklachten hebben gemerkt dat zij het beste resultaat bereiken door de huid zowel aan de buitenkant als van binnenuit onder handen te (laten) nemen.
Streamer

Bioresonantie therapie

Nouvelle Image is gespecialiseerd in het bestrijden van vele lichamelijke klachten en vaak hardnekkige kwalen van binnenuit. De bioresonantie therapie maakt een professionele analyse van je klachtenpatroon mogelijk om de achterliggende oorzaak van de kwaal vast te kunnen stellen. Door professionele analyse sporen we de daadwerkelijke oorzaak van je lichamelijke klachten op, vaak met een verbluffend resultaat.

Wil je ook van je lichamelijke klachten (ongemakken) af? Nouvelle Image begeleidt je na een gedegen advies met een doeltreffende behandeling. Elk lichamelijk probleem is voor ons een welkome uitdaging. Wij helpen jou dan ook graag met het realiseren van verbluffende resultaten voor een klachtenvrij lichaam en gezond leven.

Nouvelle Image helpt je huid van buitenaf te kalmeren en zorgt dat de hydratatie toeneemt. Samen met de bioresonantie wordt van binnenuit het natuurlijk herstelproces gestimuleerd en nemen je klachten onherroepelijk af.

Wilt je ook een effectieve behandeling en verlost worden van eczeem? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@nouvelleimage.nl of 010-2849626. Je staat versteld van het verbluffende resultaat!